Mijn boeken

Vanaf 2013 zijn onder andere de volgende boeken verschenen: Wacht maar tot ik dood ben… (Voor iedereen die slim en zinvol wil nalaten), Grip op je geld en je leven (een praktisch stappenplan voor je geldzaken), In 7 stappen naar een rijk leven (stappenplan hoe je dit bereikt) en Advocaat van de duivel (stappenplan scheiden).

Wacht maar tot ik dood ben…


Voor iedereen die slim en zinvol wil nalaten. De dood. We staan er liever niet bij stil. En daarom denken we ook niet na over onze nalatenschap. Maar wist je dat dat vaak leidt tot hoofdbrekens, zoeken en zorgen bij je nabestaanden? Om nog niet te spreken over discussies met de belastingdienst, gekibbel onderling en soms zelfs verziekte familieverhoudingen. En grote kans dat ze ook nog eens veel erfbelasting moeten betalen. Dat kun je voorkomen.

Meer info

Iris Brik schreef Wacht maar tot ik dood ben voor jou, als je je zaken wél goed wilt regelen. Ze zet alle stappen op een rij om je nalatenschap te kunnen regelen zoals jij het wenst. En gaat ook in op de perioden voorafgaand en na je overlijden.

Lees Wacht maar tot ik dood ben, dan weet je precies wat je kunt doen om je familie enorme afdrachten aan de belastingdienst te besparen. Regel je nalatenschap. Dan zadel je je geliefden niet op met onnodig speurwerk, geregel en gekissebis. Zodat ze alle tijd en rust hebben om te rouwen.

Regel je nalatenschap. Nu.


Grip op je geld en je leven


Hoe krijg je grip op je geld in plaats van dat het geld jou in zijn greep houdt? Dat begint in de eerste plaats met inzicht krijgen in je financiën. Daarin zijn het pensioen, de hypotheek en het vermogen op de bankrekening hot items op dit moment, want waar doe je slim aan? Je spaargeld aflossen op de hypotheek? Of toch maar liever in een bodemloze pensioenput storten? Want wat is je alternatief als je het geld niet op de bank wilt laten verpieteren?

Meer info

In dit boek behandelt Iris Brik de 5 belangrijkste onderwerpen die betrekking hebben op jouw geldzaken: Je relatie (relatie en gezin), Je werk (inkomen en pensioen), Je eigen woning (eigen woning en hypotheek), Je vermogen (beleggen en nalaten van vermogen) en Je vrije tijd (invulling van vrije tijd en balans tussen de doelen die je nastreeft).

Financieel expert Iris Brik laat je met haar stappenplannen zien hoe je zelf de regie houdt over je geldzaken. Maar ook geeft ze je nuttige tips en adviezen hoe je slimmer met je geldzaken om kunt gaan. Zodat het geld voor jou gaat werken in plaats van andersom!


Advocaat van de duivel


Je staat voor een scheiding. Een onzekere periode, want hoe gaat zoiets eigenlijk? Je gaat ervan uit dat jullie er samen uit kunnen komen; en het liefst binnen niet al te lange tijd. Maar de praktijk moet natuurlijk nog maar uitwijzen of dat gaat lukken… want hoe vaak zie je een scheiding niet eindeloos voortslepen?
Je kunt zelf meer doen dan je denkt!

Meer info

Iris Brik heeft talloze scheidingen begeleid en afgewikkeld, en is ervan overtuigd dat het in de meeste gevallen slimmer en efficiënter kan. Daarom ontwikkelde ze een stappenplan dat mensen als jij en ik op een logische manier door het scheidingsproces heen helpt. In Advocaat van de duivel beschrijft ze waar je voor komt te staan, vanaf het moment dat je besluit te scheiden, tot en met het uitvoeren van de afspraken in het convenant als de scheiding is ingeschreven.

Tegelijkertijd geeft ze je ook een stuk munitie in handen waarmee je de boude stellingen van adviseurs van de gevestigde orde kunt pareren. Iris: ‘Mijn ervaring is dat klanten soms alleen al van de kaart raken door de manier waarop advocaten hun kennis en machtspositie tegen je inzetten. Met de juiste kennis van zaken laat je je minder snel intimideren!’

Als je gaat scheiden zou niet alleen jij dit boek moeten lezen, maar ook familie, vrienden of kennissen die zich betrokken voelen. Zodat ze je op een constructieve manier kunnen bijstaan. Een proces dat al ingewikkeld en pijnlijk genoeg is, kun je beter slim en efficiënt aanpakken. Keep it nice!


Cover van het boek in 7 stappen naar een rijk leven

In 7 stappen naar een rijk leven

Met haar stappenplan laat Iris Brik zien hoe je dit bereikt!

'Ben ik degene die ik wil zijn of ben ik degene geworden van wie ik graag wil dat anderen mij zo zien?' Vroeg Iris Brik zichzelf een paar jaar geleden af. In antwoord daarop besloot ze het roer om te gooien. Met vallen en opstaan heeft ze haar doel bereikt: een rijk leven.

Meer info

‘Hoe heb je dat dan gedaan?’ Deze vraag krijgt ze sindsdien zo vaak, dat Iris besloot haar eigen ervaringen en verworven kennis op te schrijven. Dit resulteerde uiteindelijk in een plan dat uit zeven stappen bestaat. Elke stap komt recht uit haar hart en is vanuit haar eigen ervaring beschreven.

Hiermee ben ook jij in staat een rijk leven te leiden. Hoe dat er ook uitziet.