Wat wij doen

Uw inkomen en vermogen nu en later

Financiële planning geeft antwoord op de vraag wat u moet doen als u een beslissing gaat nemen die verschillende aspecten van uw financiën raakt. Wat betekent deze keuze voor uw gezin en wat zijn de gevolgen voor uw inkomen en vermogen nu, maar ook op de langere termijn? En welke alternatieven heeft u?
Daar geven wij u antwoord op.

Financiële planning

 

Ons kantoor is gespecialiseerd in onafhankelijk en objectieve financiële planning. Zelf ben ik in 2005 al onderscheiden met de titel Beste Financieel Planner van het Jaar. Door middel van financiële planning geven wij u in de eerste plaats een overzicht van uw financiële situatie: waar staat u nu en wat heeft u opgebouwd aan vermogen (eigen woning, hypotheek, beleggingen, onderneming etc.) en inkomensvoorzieningen (salaris, dividend, pensioen, lijfrentes etc.)?

Daarbij inventariseren wij de risico’s die u loopt in geval een van u onverhoopt arbeidsongeschiktheid raakt, komt te overlijden, stopt met werken (denk aan ontslag of met pensioen gaan) of in een echtscheiding verwikkeld raakt.

Tot slot geven wij u inzicht of uw wensen en doelstellingen ook op de langere termijn haalbaar zijn en adviseren u hoe u uw financiën kunt optimaliseren: besparing van belasting, verlagen van kosten, spreiding van risico’s, verbetering van het rendement etc.

Bij financiële planning is het gewenst netto besteedbaar inkomen altijd het vertrekpunt. Kort samengevat verstaan wij onder financiële planning:

Overzicht + Inzicht + Advies = Financiële rust

Binnen de financiële planning hebben wij ons gespecialiseerd in echtscheidingen, nalatenschappen (estate planning) en financiële ontzorging bij wilsonbekwaamheid en overlijden (levens)executele en toezichthouderschap.